Χρώματα του 2018

Χρώματα του 2018 η μεγάλη τάση  είναι να πάμε όλο και περισσότερο προς τις φωτεινές και ισχυρές αποχρώσεις.

Αυτή η επιστροφή στο χρώμα πηγαίνει μαζί με μια επιστροφή στη δεκαετία του ’80 και το δυνατό σχεδιασμό και τα χρώματα εκείνης της δεκαετίας

  • To ροζ παντού, ειδικά το Barbie ροζ και το millennial pink
  • Τα πρωτογενή χρώματα επιστρέφουν, ειδικά το κόκκινο, το κίτρινο (ναι αυτό των minion), το μπλε (το μπλε του Υβ  Κλαιν ,το μπλε ελεκτρικ)
  • Υπάρχουν όμως και όλοι οι ζεστοί και γήινοι τόνοι ,  αλλά γίνονται πιο φωτεινοί. Από το πορτοκαλί, το μουσταρδί, ένα χρώμα που δεν μου αρέσει προσωπικά, αλλά τολμώ να πω ότι το έχω δει να ενσωματώνεται με πραγματικά ωραία τρόπο, μέχρι το  κόκκινο μπορντό, που μου θυμίζει το κόκκινο κρασί.
  • Μου αρέσει το μωβ και ο συνδυασμός του με το σκοτεινό τουρκουάζ . Θα δούμε πολλά ιώδη και μωβ, άλλωστε και η Pantone ανακοίνωσε για Χρώμα της Χρονιάς 2018  το Ultra Violet. Ένα μωβ με βάση το μπλε που συμβολίζει την πνευματική εγρήγορση
  • Πολλά πράσινα, αν και η τάση είναι να πάμε από τις σκοτεινές αποχρώσεις που έχουμε δει πολύ πέρυσι σε πιο φυσικές και βιταμινικές αποχρώσεις: του φασκόμηλου, του σέλινου και του αβοκάντο. Τα αγαπώ!

credits: www.italianbark.com/interiorcolor-trends-2018-from-milan-design-week/

https://www.pantone.com/color-of-the-year-2018