Στη σύγχρονη αυτή κατοικία επικρατεί η σύνδεση του εξωτερικού περιβάλλοντος με το εσωτερικό. Στη διακόσμηση και την επίπλωση ακολουθήσαμε τις γεωμετρικές γραμμές που αναδεικνύουν τον λιτό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτιρίου συνδυάζοντας με τα ζεστά χρώματα και υλικά που χαρίζουν τη ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα για μια σύγχρονη οικογένεια.

Βασικός γνώμονας για τις επιλογές μας ήταν το sustainable design. Επιλέξαμε τα έπιπλα και τον εξοπλισμό με γνώμονα την πρακτικότητα αλλά και την αισθητική. Στόχος μας ο συνδυασμός που θα αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του κτιρίου και τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

Στούς κοινόχρηστους χώρους αναδείξαμε τον διάλογο μεταξύ των ψυχρών υλικών του κελύφους όπου επαναλαμβάνονται σε κομμάτια με γλυπτική μορφή όπως το coffee table και η minimal βιβλιοθήκη της mogg, με τα έντονα χρώματα του γεωμετρικού χαλιού και των αξεσουάρ.

Στον κοινό χώρο της κουζίνας με την τραπεζαρία, τα σκαμπώ του πάσου ακολουθούν την λευκή και απλή γραμμή της κουζίνας, ενώ στην τραπεζαρία τοποθετήσαμε ένα μοντέρνο αλλά πολυτελές τραπέζι με ιδιαίτερο μάρμαρο σε αποχρώσεις που “δένει” οπτικά τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου και προσδίδει διακριτική πολυτέλεια.

Σε όλους τους χώρους επικρατεί η φωτεινότητα του λευκού συνδυασμένη με ζεστά χρώματα και υφές στα υφάσματα και γήινα υλικά όπως το φυσικό ξύλο, το μάρμαρο και ο βουρτσισμένος μπρούτζος. Τα έργα τέχνης των ιδιοκτητών συνδυάστηκαν και αναδείχθηκαν από τα υπόλοιπα στοιχεία

Η είσοδος του εντυπωσιακού κτιρίου χαρακτηρίζεται από την μακρόστενη μορφολογία της. Ζητούμενο ήταν να δημιουργηθούν αποθηκευτικοί χώροι ενώ στόχος μας ήταν να κατευθύνουμε τον επισκέπτη στο αναβατόριο που οδηγεί στους χώρους υποδοχής. Στη λύση μας, ακολουθώντας κοινή αισθητική με το χαρακτήρα και την επίπλωση των υπόλοιπων ορόφων, χρησιμοποιήσαμε λιτές γραμμές και το φυσικό ξύλο.

φωτογραφίες: Μαριάννα Μπίστη