home office: δουλεύοντας από το σπίτι

Στη μετά -κορωνοϊό εποχή έγινε φανερό πόσο χρήσιμο είναι να έχουμε ένα σωστό χώρο εργασιάς στο σπίτι. Ακόμα και αν δεν χρειαστεί να εργαζόμαστε μόνιμα εξ απόστάσεως, είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε στις καινούργιες συνθήκες και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να παραμείνουμε δραστήριοι και δημιουργικοί σε κάθε περίπτωση.

Συχνά στο άκουσμα της «δουλειάς απ’ το σπίτι» το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει στην ξεκούραση και την ευκολία. Aυτό είναι ένας μύθος!   Για πολλούς η τηλεργασία παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, είτε όσον αφορά τη συγκέντρωση, είτε τον χώρο.

Για κάποιον, ο οποίος δεν είναι συνηθισμένος στο να εργάζεται από το σπίτι του, ίσως οι πρώτες μέρες να είναι λίγο δύσκολες. Bασικό είναι ο χώρος εργασίας νας είναι οργανωμένος και ευχάριστος. Επομένως πρέπει αρχικά να καθορίσουμε σε ποιο χώρο του σπιτιού μας μπορούμε να εργαστούμε.

Αν δεν είμαστε από τους τυχερούς που έχουν τη δυνατότητα να έχουν το γραφείο τους σε ξεχωριστό δωμάτιο του σπιτιού, μπορεί να είναι μία γωνιά  στο σαλόνι ή στη κρεβατοκάμαρα μας.

Ένα γραφείο  ή τραπέζι με μεγάλη επιφάνεια εργασίας.  Aκόμα καλύτερα αν έχει παράθυρο μπροστά, μια  καλή καρέκλα γραφείου και οπωσδήποτε καλός φωτισμός ξεκούραστος για τα μάτια μας.

Αν υπάρχει δυνατότητα προσθέστε μερικά ράφια για να τοποθετήσετε τα απαραίτητα για την εργασία σας. Αν υπάρχει χώρος μια συρταριέρα θα σας φανεί χρήσιμη.

Μη παραλείψετε να προσθέσετε τη προσωπική σας νότα με φωτογραφίες που σας αρέσουν φυτά ή κάποιο βάζο με λουλούδια για να σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Για να μην είναι ακατάστατος και φορτωμένος ο χώρος, μπορούμε να σας προτείνουμε γραφεία που τα κρύβουν όλα μέσα τους και δείχνουν σαν μια κομψή ντουλάπα. Αν θέλετε συμβουλές ή βοήθεια στον σχεδιασμό του χώρου σας στη remakeinterior είμαστε πάντα στη διάθεσή σας με το project home office: δουλεύοντας από το σπίτι. Μάθετε περισσότερα

Να θυμάστε πως το μυαλό και το σώμα σας χρειάζονται συχνά διαλείμματα. H δουλειά στον υπολογιστή κουράζει τα μάτια. Ακολουθήστε το χρυσό κανόνα των διαλειμμάτων. Αφήστε το μυαλό σας να αδειάσει τελείως, χωρίς να σκέφτεστε τη δουλειά σας (ή τον κορωνοϊό).