Η διακόσμηση του φωτεινού αυτού διαμερίσματος σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Σμύρνης ήταν μια ευχάριστη πρόκληση. Οι ιδιοκτήτες είχαν ήδη πολλά αγαπημένα αντικείμενα, τόσο σε έπιπλα όσο και σε αναμνηστικά από τα ταξίδια τους.  Ο στόχος μας ήταν να τα αναδείξουμε και να τα συνθέσουμε έτσι ώστε να μετατρέψουμε το φιλικό και φωτεινό αυτό διαμέρισμα σε ένα ευχάριστο χώρο που θα στεγάσει τη νέα φάση ζωής τους.

Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξαν τα έργα τέχνης των ιδιοκτητών, που δίνουν χρώμα και χαρακτήρα στο χώρο, καθώς επίσης και τα φυτά εσωτερικού χώρου που χρησιμοποιήσαμε, καθώς δίνουν μια αισιόδοξη πινελία φύσης και ηρεμίας.

Το ύφος της κουζίνας είναι ρετρό – μοντέρνο, καθώς συνδιάζει το κλασικό αγγλικό πλακάκι “metro” και τον πάγκο τσιμεντοκονίας με τα λιτά λευκά ντουλάπια που δίνουν μια φρέσκια νότα.

Το αποτέλεσμα συμπληρώνεται από τις ανάλαφρες αλλά πλούσιες κουρτίνες της εταιρίας Sarlas.

Τέλος, καθώς τα υπάρχοντα στοιχεία είχαν πολύ χρώμα και χαρακτήρα, επιλέξαμε να τα συμπληρώσουμε με στυλάτα αλλά “αόρατα” προϊόντα της εταιρίας kartell για ένα ανάλαφρο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα που δεν βαραίνει το χώρο.

photo credits: Κυριακή Ντοβίνου