Ανακαίνιση καθιστικού και τραπεζαρίας σε τόνους του γκρί:

Το νέο μας έργο είναι η ολοκληρωτική αλλαγή στυλ και διακόσμησης στο καθιστικό και την τραπεζαρία μιας μονοκατοικίας. Οι ιδιοκτήτες μας ζήτησαν να αλλάξουμε τελείως το ύφος του χώρου κρατώντας κάποια στοιχεία της επίπλωσης.

Η αξιοποίηση των πραγμάτων που υπάρχουν είναι η φιλοσοφία μας, καθώς η ωραιότερη πρόκληση της δουλειάς μας είναι να δίνουμε νέα ζωή σε αξιόλογα πράγματα.

Μετά την μελέτη και τη σχετκή έρευνα αγοράς τους προτείναμε να διατηρήσουμε την τραπεζαρία και το εντυπωσιακό χρυσό φωτιστικό της -το χρυσό άλλωστε είναι πολύ έντονη τάση τα τελευταία δύο χρόνια.  Αποφασίσαμε να προσθέσουμε μια βιβλιοθήκη που θα λειτουργεί σαν διαχωριστικό μεταξύ του καθιστικού και της τραπεζαρίας -που είναι υπερυψωμένη.

Το μέσο για την ολοκληρωτική αλλαγή ήταν οι χρωματισμοί και τα υλικά. Αφού εξετάσαμε διάφορες ιδέες, με γνώμονα το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών και το άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να κινηθούμε σε τόνους του θερμού γκρί. Ο χώρος είχε έντονο το στοιχείο του ξύλου και του μέταλλου. Αυτά ήταν και τα βασικά υλικά που θα χρησιμοποιούσαμε προσθέτοντας το δέρμα και την πατητή τσιμεντοκονία.

Οι επιλογή των επίπλων ήταν απολύτως διασκεδαστική για ένα τόσο ενδιαφέροντα χώρο!

Οι baxter καναπέδες ταίριαξαν απόλυτα με το τραπεζάκι Phoenix του οίκου Moroso. Εντυπωσική είναι και η βιβλιθήκη Airport που σχεδιάζεται αποκλειστικά για τον κάθε χώρο, δίνοντας ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Την τελική πινελία θα δώσουν τα μοντέρνα, εντυπωσιακά φωτιστικά του Tom Dixon, Μelt Τα χειροποίητα παλαιωμένα χαλιά σε μοντέρνους τόνους του γκρι. δίνουν ζεστασιά και μια κλασική αναφορά με μοντέρνα ματιά.

Αναδείξαμε τα όμορφα διακοσμητικά πού ήδη υπήρχαν συμπληρώνοντας τα με κάποια δικής μας επιλογής και είμαστε έτοιμοι!