Διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο: μαγικές ιδέες για να φτιάξετε ένα ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο. Είτε σας αρέσουν τα έντονα χρώματα είτε τα παστέλ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο «σκηνικό» για την πιο μαγική ηλικία.

Διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο: είναι ο χώρος που τα παιδιά μας παίρνουν τα πρώτα ερεθίσματα και η διακόσμησή του έχει μεγάλη σημασία. Θέλουμε ένα χώρο που να είναι ευχάριστος ώστε να το ηρεμεί αλλά απ΄την άλλη να του εξάπτει και τη φαντασία και να του δίνει ερεθίσματα. Φαίνεται δύσκολο αλλά με την κατάλληλη προσέγγιση δεν είναι και τόσο.

Η πιο εύκολη λύση για να ανανεώσετε εύκολα και με εντυπωσιακά αποτελέσματα το παιδικό δωμάτιο είναι να αλλάξετε τη διακόσμηση στους τοίχους όπου οι ιδέες είναι ανεξάντλητες.

Μια λύση είναι να δημιουργήσετε διακόσμηση με στόχο τα εκπαιδευτικά ερεθίσματα του παιδιού. Αυτό μπορεί αν γίνει με πολλούς τρόπους:

  1. Μπορείτε να καλύψετε ένα τοίχο με χάρτη. Θα δώσετε χρώμα και παράλληλα πολλά ερεθίσματα στο παιδί σας. Προσοχή στην εκτύπωση να είναι καλής ποιότητας και στην επιλογή του χάρτη να έχει τα χρώματα που προτιμάει τα παιδί. Αν διαλέξετε γεωφυσικό θα έχει βάση τα μπλε και πράσινα χρώματα ενώ με ένα πολιτικό χάρτη θα έχετε πιο έντονο χρωματικό αποτέλεσμα.
  2. Για παιδιά προσχολικής ή νεαρής σχολικής ηλικίας μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας γράμματα του αλφαβήτου, ζώα ή φυτά

Μια άλλη ιδέα που θα ενθαρρύνει την καλλιτεχνική φύση του παιδιού είναι να αξιοποιήσετε τις ζωγραφιές και τις κατασκευές του και να να  διακοσμήσετε τους τοίχους με πολλές χρωματιστές κορνίζες που πλαισιώνουν παιδικές ζωγραφιές και φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα θα είναι γεμάτο χρώμα και φαντασία και το παιδί σας θα είναι πολύ υπερήφανο.

Υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τρόποι να αξιοποιήσετε τα παλιά παιχνίδια τα οποία  γίνονται αντικείμενα τέχνης αν τα βάψετε και τα κολλήσετε πάνω σε καμβά, δημιουργώντας μια χρωματική σύνθεση για τον τοίχο.

Εμείς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και είμαστε στη διάθεσή σας για ακόμα περισσότερες ιδέες.

 

photo credits: Lisa Peacock – Hildenborough