Διακόσμηση ξενοδοχείου στις Κυκλάδες

Μια μεσαία ξενοδοχειακή μονάδα στην Ιο είχε παραδοσιακό χαρακτήρα αλλά οι ιδιοκτήτες της ήθελαν να αποκτήσει πιο λιτό και μοντέρνο ύφος. Χρειαζόταν ανακαίνιση στους χώρους υποδοχής και στην πισίνα, ενώ μικρές παρεμβάσεις στα δωμάτια αρκούσαν για να αποκτήσει μοναδικό στυλ.

Στο lobby σχεδιάσαμε τον χώρο από την αρχή. Ένας εννιαίος χώρος λίγων τετραγωνικων φιλοξενεί πολλαπλές λειτουργίες όπως τη reception, το σημείο για το σερβίρισμα του πρωινού, το καθιστικό καθώς και μια βιβλιοθήκη.Σχεδιάσαμε τον εξοπλισμό από την αρχή και εννοποιήσαμε την αισθητική με λιτές γραμμές. Οι κατασκευές από γυψοσανίδα επενδύθηκαν με τσιμεντοκονία και επιφάνειες με καπλαμά. Τα πρόσθετα έπιπλα είναι ελάχιστα και πολύ λιτά, ενώ οι χρωματισμοί σε τόνους του γκρί και του γαλάζιου είναι κοινοί σε όλου τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου.

Στον εξωτερικό χώρο αλλάξαμε την αισθητική βάφοντας τα παλιά ξύλινα έπιπλα σε φρέσκες αποχρώσεις για να δώσουμε μια μοντέρνα αίσθηση στο κυκλαδίτικο ύφος του ξενοδοχείου. Την εικόνα συμπληρώνουν πολλά μαξιλαράκια σε διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου και του γκρι.

Στο χώρο της πισίνας υπηρχε ένα μπαρ που δεν ήταν λειτουργικό, ενώ έλειπε ένα καθιστικό εξωτερικού χώρου με σκιά. Καθώς υπήρχε άνεση χώρου, η υπάρχουσα πέργκολα επεκτάθηκε για να καλύπτει περισσότερα τραπέζια. Αφαιρέσαμε την καλαμωτή και την αντικαταστήσαμε με πηχάκια που επιτρέπουν να περνά το φώς και να κυκλοφορεί ο αέρας, τα οποία συνεχίζονται σχηματίζοντας «πλάτη» ώστε να υπάρχει ιδιωτικότητα και προστασία από τον αέρα.

Για καθιστικό κατασκευάστηκε ένας μεγάλος χτιστός καναπές που διακοσμήθηκε με αναπαυτικά μαξιλάρια και συμπληρώθηκε με ξύλινα έπιπλα και πρωτότυπα φωτιστικά. Υπάρχει έτσι κοινή αισθητική με τους εσωτερικούς χώρους υποδοχής.

Στα δωμάτια μας ζητήθηκε να δώσουμε χρώμα και ζεστό χαρακτήρα που θα έδειχνε τον κυκλαδίτικο χαρακτήρα του ξενοδοχείου με σύγχρονο ύφος. Διαλέξαμε μια σειρά φωτογραφιών από την ελληνική φύση και βασίσαμε τη διακόσμηση του κάθε δωματίου σε ένα διαφορετικό χρώμα.

photo credits: http://irenemc.gr/, http://www.brothershotel.com/